Pied de poule – telaffuzu yaklaşık olarak ‘piyadepul’ olmakla birlikte, Efendime söyleyeyim hafif Fransız aksanıyla dile getirilir, onu giyeceğiniz gün portakallı ördek yemeniz gerekebilir; )

İsmen çoğu kişinin bilmediği ancak görür görmez -Ahha..! diyeceğiniz, çünkü aslında hemen hemen herkesin tanıdık olduğu, özellikle de bayan giyiminin vazgeçilmez bir desenidir.

Yukarıdaki resimde, kombini fazla göz yorucu bulmakla birlikte mevzu bahis deseni anlayabilmeniz için ve de güzel bir kapak olacağı için eklendiğini belirtmemiz gerekir. Lakin bu ve benzeri desenleri bir anda, tek vücutta ve vücudun her bölgesinde kullanmak pek tasvip edilesi bir uygulama değildir.

Türkçe’mize kaz ayağı olarak yerleşen bu desen kraliçelere layık bir desendir. Elbette ki nasıl icra edilmiş olduğuna da bağlı kalmakla birlikte, görür görmez içinizde bir kalite hissi uyandırır. Tekstil dünyasında en güçlü desenlerin başında gelir.

Ancak lütfen ve de çok rica edelim, bu deseni taşıyamayacak hanımlar gardırobunu bu desenden oluşan elbise, bluz, etek ile doldurup boş yere dolaplarında yer harcamasınlar.

Neden diyecek olursanız; hemen söyleyelim;
Bu deseni taşımak belli bir olgunluk, yerinden oynatması zor bir tarz ve en önemlisi de ruh ister.

Bu ruh; incelik, nezaket, asalet ve anaçlık barındırmalıdır.

Öyle kaba saba davranışlı, ağzından çıkanı kulağı duymayan, çevresindekileri üzen bozan, insanların üzüntüleriyle beslenen, küçük şeytan tipler derhal atsın o dolaptaki piyadepulları. En iyisi mi onlar kabalıklarını da yanlarına alıp hayatımızdan yok olup gitsin, yaşam dolabımızda yer kaplamasınlar mümkünse!

Hehehe : ))
Tüm iyi kalplileri öperim,
Ayşegül D.

Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir